Norsunluutorni

Kulttuurin norsunluutorni kutsuu twiittaaman

Kulttuurin norsunluutorni on uusi taidejournalismiin keskittyvä portaali, joka auttaa lukijoita löytämään kulttuurijuttuja ja kirjoittajia löytämään lukijoita. Portaali ei tuota omaa sisältöä tai tilaa juttuja vaan etsii jo julkaistuja kirjoituksia ja linkkaa niitä sivulle. Norsunluutorni ei ota juttuja itselleen vaan linkit vievät aina suoraan kirjoittajan omille sivuille.

Kulttuurin norsunluutorni tarjoaa ajankohtaisia katsauksia, jossa haravoidaan netin tarjontaa valitusta näkökulmasta. Etusivulle valikoituu joka kuukausi muutama pidempi juttu sekä viikottain uusia nostoja. Linkkaamme tekstien lisäksi kuvia, videoita ja podcasteja.

Millaista vuoropuhelua syntyy lehtien ja bloggareiden välille sekä taiteilijoiden omien blogien ja katsojien ja kriitikoiden blogien välille? Kulttuurin norsunluutorni tarjoaa kuratoidun katsauksen netin tarjontaan, muttei suinkaan pelkästään sitä.

Kulttuurin norsunluutorni ei voi toimia ilman aktiivisia kirjoittajia ja lukijoita, sillä twiittien avulla saamme tietoa jutuista ja bloggareista, joita voimme sivustolla nostaa esiin ja twiitata eteenpäin.

Kenen tahansa on mahdollista twiitata sivustolle juttuja eri kategorioihin, joita tällä hetkellä on ”artikkelit”, ”blogit” ja ”kansainvälinen”. Twiitatkaa omia juttuja ja netin helmiä ja lisätkää niihin hashtag, pieni otsikko ja mielellään myös kuva. Sivusto poimii ja lajittelee automaattisesti jutut hashtagien perusteella.

#norsunluuartikkelit -vie twiittaamasi jutun artikkelit-otsikon alle

#norsunluublogit – vie twiittaamaasi jutun blogit-otsikon alle

#norsunluukansainvalinen – vie twiittaamasi jutun kansainvälinen-otsikon alle

Sivuille kerätään myös listaa kiinnostavista taidejournalismiblogeista, joten niiden osoitteita voi lähettää päätoimittajalle.

Kulttuurin Norsunluutornissa huomioidaan kaikki taiteenlajit, mutta se painottuu esitystaiteeseen, teatteriin ja tanssiin.

Portaalin päätoimittajana työskentelee vuoden ajan tanssi- ja teatterikriitikko Maria Säkö:
+358 (0)440760917 | maria_sako(a)hotmail.com

Sivuston tuottajana työskentelee kulttuurituottaja Heidi Backström:
+358 (0)44 53 96 814  | heidi.backstrom(a)gmail.com

Kulttuurin Norsunluutornin yhteistyömediat ja bloggarit:

Ice Hole – Live Art Journal: Esitystaiteen kansainvälinen verkkojulkaisu, jota kustantaa Todellisuuden tutkimuskeskus, yhteyshenkilö Pilvi Porkola

Liikekieli.com: Tanssitaiteen verkkojulkaisu, yhteyshenkilönä Maija Karhunen

Mustekala.info: Poikkitieteellinen ja –taiteellinen verkkolehti, yhteyshenkilönä Matti Tuomela

Kiiltomato.net: Kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Kiiltomatoa kustantaa Lukukeskus, yhteyshenkilönä Aleksis Salusjärvi

Nuori Voima: Yhteyshenkilönä Maaria Ylikangas

Suomen arvostelijain liitto – SARV ry.:  Yhteyshenkilönä Maria Säkö

Ammattilaiskirjoittajina esitystaiteilija ja -tutkija, tohtori Pilvi Porkola ja esittävän taiteen tuottaja Eeva Bergroth.

Kulttuurin Norsunluutornin toiminnan rahoittaa Koneen Säätiö.