Diversiteetistä

diversity

Artshub-verkkolehdessä kirjotetaan siitä, miten monimuotoisuuden vaalimisesta on tullut vain pelkkää estetiikkaa. Teattereissa esitetään monimuotoisuutta sen sijaan, että pyrittäisiin todella muuttamaan valtasuhteita. “Diversity is the in-vogue theme for the cultural industry, becoming an exercise in ill-thought-out, quick responses to stage diversity rather than as an opportunity to re-imagine the entire sector. It has become painfully obvious that the sector’s increasing self-awareness and subsequent panic, has caused a scramble towards superficial diversity, rather than an opportunity to dismantle the frameworks that created the systemic exclusion to begin with. Diversity is restricted to aesthetic presentation, rather than a meaningful, committed, resourced, long-term process of shifting existing power-dynamics.”Jatka lukemista täältä.